Ozonul NU este util si benefic pentru orice, oriunde, oricand si oricum!

Ozonul, datorita calitatii sale de a fi un foarte eficient dezinfectant gazos si 100% ecologic, are intrebuintari intr-o multime de domenii: in industria alimentelor, a medicamentelor, in terapii cu ozon, in servicii de curatenie si multe altele.

NU inseamna ca poate fi folosit in orice domeniu si in orice conditii.

Va recomandam sa fiti precauti cand vi se recomanda folosirea generatoarelor de ozon ca fiind potrivite pentru utilizarea fara nicio precautie si ca sursa aducatoare doar de beneficii si fara nici un fel de riscuri.

Ecologic nu inseamna nedaunator. Utilizat in mod incorect, ozonul este daunator si foarte periculos pentru sanatate.

Ozonul este 100% ecologic fiindca dupa folosire(oxidare) sau dupa o relativ scurta perioada de timp, revine intotdeauna la starea de oxigen diatomic, adica oxigen respirabil O2 si fara sa lase reziduuri.

Faptul ca este ecologic nu inseamna ca poate fi utilizat in orice conditii si ca nu poate fi daunator. Ozonul trebuie utilizat responsabil si cu multa atentie. Altfel, poate fi daunator si chiar letal, ca orice substanta utilizata impropriu sau in exces.

Ex. Oxigenul O2 pe care il respiram din aerul atmosferic este benefic si indispensabil vietii. In atmosfera joasa, la suprafata Pamantului, il gasim in proportie de aproximativ 21%. Daca am respira aer cu o proportie mult mai mare sau mult mai mica de oxigen, efectele ar fi daunatoare sau in anumite conditii chiar letale.

Utilizati ozonul in mod corect si va aduce beneficii vietii dumneavoastra!

Tratarea incaperilor cu ozon NU se face in prezenta oamenilor.

Cand avem ca scop sterilizarea aerului si a suprafetelor, generatoarele de ozon obisnuite nu se folosesc in timp ce in incinta se afla oameni sau animale.

Adeseori, mici generatoare de ozon sunt vandute ca fiind “aparate-minune” care purifica aerul din incapere si care pot fi folosite permanent, chiar si in prezenta oamenilor, aducand beneficii importante sanatatii fiindca produc un aer “tare” ca de munte. FALS.

Ozonul este sanatos sa il inspiram in cantitatile in care il primim din natura sau in cadrul unor sedinte de terapie cu ozon, unde doza si timpul de expunere sunt foarte bine controlate.

Altfel, poate fi daunator sau chiar periculos pentru sanatate.

U.S. The National Institute of Occupational Safety and Health (NIOSH) recomanda ca limita superioara de 0.10 ppm pentru expunerea oamenilor la ozon sa nu fie depasita in niciun moment. Folosind un generator de ozon in mod permanent intr-o incapere ocupata de oameni, poate fi periculos pentru sanatate fiindca, fara un aparat de masura precis, nu stim ce concentratie de ozon avem in incapere.

Este esential sa utilizam ozonul in mod corect si responsabil, ca orice substanta.

Ce capacitate de productie are generatorul de ozon folosit?

Capacitatea de productie a generatoarelor de ozon se masoara in g/h sau mg/h.

Exista o multime de generatoare de ozon in privinta carora nu este specificata capacitatea de productie sau care nu sunt insotite de un certificate de conformitate. Adesea, pretul ridicat lasa impresia unui produs de calitate.

In mod evident, succesul utilizarii ozonului in diverse aplicatii sau scopuri este strans legat de doza de ozon folosita si in consecinta, de capacitatea de productie a generatorului de ozon folosit.

Ex. Un generator de ozon cu o productie de 500mg/h este potrivit pentru ozonizarea unui litru de apa sau pentru a produce ulei de masline ozonat, insa este total neadecvat pentru igienizarea instalatiei de aer conditionat dintr-un autovehicul.

Va recomandam sa utilizati generatoare de ozon de calitate, insotite de un certificate de conformitate.

De asemenea, cand achizitionati un serviciu de ozonizare, va recomandam sa verificati sumar cunostintele prestatorului in raport cu ozonul si cu aparatura folosita.

Daca aveti nevoie de consultanta in alegerea generatorului de ozon potrivit scopului dumneavoastra, contactati-ne telefonic. Consultanta este gratuita si nu obliga la achizitionarea unui produs de pe site-ul nostru.